Internett

Slik blir det god gaming-stemning hjemme

Med et raskt og stabilt nett kan Emil (16) game uten lagging og avbrudd som ødelegger moroa. Her er våre beste tips til hvordan du kan sikre god gaming-stemning.

Person med headsett spiller dataspill

For mange handler gaming om å ha det gøy, være sosial og skape gode minner sammen med venner. Hos Emil og kompisgjengen er dette en selvfølge – så lenge nettverket spiller på lag.

Se video med Emil lenger ned i artikkelen.

gutt ser i kamera og smiler
Emil Stenseth er glad i å game med kompiser.

Mer moro med et raskt og stabilt nett 

– Vi er en kompisgjeng som pleier å henge sammen på denne måten. Gaming er jo bare god stemning, forteller Emil.  

Men når nettverket ikke holder tritt, kan spillegleden brått forvandles til frustrasjon.  

– Kaller du det god stemning? Du knuste jo skjermen en gang fordi du ble så sur, skyter lillesøster Ida (12) ertende inn. 

Dårlig WiFi-stemning hjemme? Prøv en forsterker  

Et stabilt og raskt bredbånd betyr at du kan fokusere på spillet uten å bli avbrutt av bufring og lagging, noe som kan ødelegge spillopplevelsen. Du bør ha over 100 Mbps i hastighet for å få en god spillopplevelse.  

– For gaming er ikke bare hastighet viktig. Også lav latency, eller forsinkelse, har mye å si for spillopplevelsen, forklarer Kristian Kilde, Product Manager hos Telenor.  

– Latency handler om hvor rask respons man får når man sender en forespørsel fra spillkonsoll, via ruter og til spillserveren. Man må først få respons før hastigheten spiller noen rolle. Rask respons (lav latency) og god hastighet på trafikken som sendes tilsier at det ikke blir lagging. Det påvirkes blant annet av hvilket WiFi-utstyr du har hjemme og alderen på utstyret. Regelen er: Jo lavere latency, desto raskere respons i spillet. 

Nytt utstyr gir best nett

Kristian Kilde forteller at det i nytt utstyr rett og slett er ny og bedre teknologi. Dekning og signaler blir aldri bedre enn det svakeste leddet i hjemmet. 

– Selv om du har en toppmoderne ruter, kan gammelt utstyr gjøre nettet dårligere. En eldre PC, en panelovn eller en TV kan «snakke et annet språk» enn det nye utstyret ditt, og dette kan skape forstyrrelser, forklarer Kristian. 

En eller flere forsterkere sørger for dekning i hele boligen. For de mest dedikerte gamerne anbefales gjerne en kablet tilkobling, slik at du reduserer risikoen for forsinkelser i trådløs overføring. 

Bestill stabilt bredbånd med oppdatert utstyr

Visste du at? 

Med både bredbånd og WiFi-utstyr fra Telenor kan våre WiFi-eksperter hjelpe deg med å oppdage elementer som forstyrrer hjemmenettet ditt – eller tipse om tilkoblede dingser som har dårlig dekning. Slik kan de hjelpe deg med å få en bedre WiFi-opplevelse hjemme hos deg. 

Les mer her

Ikke bare gaming – men bedre opplevelser for alle 

For hele familien blir opplevelsen på nettet bedre når signalene flyter uten forstyrrelser. Mange familier har mange oppkoblede dingser hjemme – som alle krever kapasitet og stabilitet. 

Med riktig oppsett hjemme kan Emil og vennene hans spille videre, uten å gå på kompromiss med familiens øvrige nettbruk – og ingen flere skjermer står i fare for å bli knust i frustrasjon over tregt nett. 

– Det er ikke sånn at jeg tror jeg blir proff e-sportspiller. Gaming er jo bare for gøy, iallfall når nettet virker som det skal, avslutter Emil med et lurt smil. 

Slik blir det god gaming-stemning. Se video:

Sjekk nettet ditt!

Har du bredbånd fra Telenor kan du selv sjekke status på nettet ditt og se etter løsninger for et mer stabilt nett:  

  1. Undersøk at linjen inn til boligen er i orden. Dette gjør du med Smart feilsøking på telenor.no

  2. En fullstendig oversikt over alle dingser som er koblet på hjemmenettet finner du på wifi.telenor.no. Her ser du fort om noen av dingsene har dårlig signal, som igjen kan påvirke resten av hjemmenettet. 

  3. Med WiFi-ruter fra Telenor kan Telenors WiFi-eksperter løse flere utfordringer enn det vanlig kundeservice har mulighet til. Se hva du kan få hjelp med her.