Digital sikkerhet
Telenor er landets største digitale leverandør av mobil, bredbånd og TV-tjenester. Sikkerhet er derfor et ansvar vi tar på største alvor; for deg, din bedrift og for samfunnet vårt.
Vårt nett og våre tjenester er avgjørende for at samfunnskritiske funksjoner i Norge skal fungere. Mesteparten av all datatrafikk i Norge går gjennom våre tjenester og infrastruktur - en viktig forutsetning for å drifte alt fra vannforsyning, nødetater, økonomi, helse, strømforsyning med mer. Dersom noe inntreffer som rammer infrastrukturen, er det vi som håndterer situasjonen.
Vi har et viktig ansvar for å sikre at vi er trygge i vår digitale hverdag. Det siste tiåret har vi bygd et helhetlig sikkerhetsmiljø i Telenor Norge for å beskytte oss selv, våre kunder og samfunnet generelt. Vi jobber systematisk innen tre hovedområder; sikkerhet, robusthet og beredskap - for å bygge, drifte og utvikle en så trygg digital infrastruktur som mulig.
Statistikk og innsikt fra Telenors sikkerhetsmiljø
Telenor har et av landets sterkeste sikkerhetsmiljøer med spisskompetanse på å bekjempe avanserte trusselaktører. Hvert kvartal deler vi sikkerhetsstatistikk og innsikt fra vårt sikkerhetsmiljø i vår Sikkerhetspuls. Tallene for tredje kvartal 2024 viser igjen svært høy svindelaktivitet rettet mot nordmenn. Les tidligere Sikkerhetspuls-rapporter her.
Digital sikkerhetsrapport
Å dele egne erfaringer om trusselbildet og håndtering av sikkerhetshendelser er viktig for å styrke våre felles digitale motstandskraft. Hvert år gir vi ut en egen sikkerhetsrapport der vi setter fokus på områder vi anser som særdeles viktige for sikkerhetsarbeidet både i virksomheter og i samfunnet. Rapporten skal bidra til større åpenhet rundt trusler og hva som må til for å styrke vår felles sikkerhet.
Last ned tidligere rapporter (2017-2019)
Øvelse Bukkesprang
Telenor Norge arrangerer årlig Øvelse Bukkesprang - en øvelse i digital hendelseshåndtering som samler deltakere fra sivil, militær og offentlig sektor, samt privat næringsliv. Formålet med Bukkesprang er å dele kompetanse, å lære, å utveksle erfaringer på tvers, og på den måten legge et godt grunnlag for samarbeid i krise, krig og fred på tvers av fagmiljø og sektorer.
Øvelsens scenario er basert på virkelige hendelser og trusselaktivitet. Det øves teknisk, taktisk og operativt i reell infrastruktur. Øvelsen arrangeres i samarbeid med Cyberforsvaret og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet.
Sikkerhet
Robusthet
Beredskap