Silje Vatne og Imon Barua representerer Norge i Telenor Youth Forum
(Fornebu 26. november 2015) Telenor inviterer 25 unge innovatører fra 13 land til et felles løft for temaet «Kunnskap For Alle»
Medisinstudenten Imon Barua (23) er en av de norske delegatene. Han har tro på at utdanning er nøkkelen til å løfte flere ut av fattigdom og sikre utdanning og kunnskap for alle. Imons foreldre er fra Bangladesh, og under et besøk i foreldrenes hjemland i august fikk han selv se hvor viktig teknologi er for at alle skal få tilgang til samme kunnskap.
- Forelesningssalene ved Dhaka medisinske universitet var små og på langt nær så velutstyrte som de vi har i Norge, men likevel hadde studentene der tilgang til akkurat den samme informasjonen som medisinstudenter i Norge. Det viser hvor viktig teknologi er for å redusere forskjellene globalt, sier Imon Barua.
Han er en av 25 deltakere som skal være med på årets Telenor Youth Forum på Fornebu 8. - 11. desember. Forumet, som er arrangert samme uke som Nobels fredspris blir presentert, har i år ‘Kunnskap for Alle’ som sentralt tema.
- Våre deltakere kommer med unike ideer og tanker basert på ulike perspektiver og som er forankret i en rekke forskjellige samfunnsutfordringer. Men viktigst av alt er at de alle ser muligheter der andre ser hindringer. Vi ønsker å engasjere oss i og utforske hvordan Telenor og mobilteknologi kan være en viktig pådriver for å bedre tilgang til kunnskap for alle, sier Sigve Brekke, Konsernsjef for Telenor.
De utvalgte deltakerne, 14 kvinner og 11 menn i alderen 18-28, er født inn i en digital tidsalder som oppmuntrer til utradisjonelle og innovative løsninger på samfunnsutfordringer.
Imon Barua studerer medisin ved Universitetet i Oslo, og er tilknyttet forskerlinjen, hvor han jobber med et kreftforskningsprosjekt. Han er tillitsvalgt for studentene ved linjen og har arrangert flere fagseminarer, blant annet seminaret «One Health Weekend», hvor blant andre Jonas Gahr Støre, Camilla Stoltenberg og Per Fugelli sto på talerlisten.
Han er valgt ut sammen med Silje Vatne (22) fra Oslo, som studerer «International Relations» ved universitet i Nottingham i England. Silje ønsker å bruke teknologi til å gi barn og unge verden over en moderne versjon av «brevvenner» for å fremme forståelse og skape kontakt på tvers av landegrensene.
Et internasjonalt panel bestående av representanter fra det sivile samfunn, akademia og Telenors toppledelse valgte de endelige kandidatene ut fra nærmere 2000 søkere i 13 land.
- Universell tilgang til utdanning er innen vår rekkevidde
Telenor har invitert en rekke ledende og inspirerende foredragsholdere, som alle deler en lidenskap for kunnskap og for å øke tilgangen til læring. Hovedtalen vil bli gitt av Jimmy Wales, grunnleggeren av Wikipedia, verdens største digitale leksikon.
- Jeg gleder meg til å delta på årets Telenor Youth Forum. Ungdommen er fremtiden, mobilen er fremtiden. Drømmen om universell tilgang til utdanning er innen vår rekkevidde, sier Wales.
Andre foredragsholdere:
- Justin Ferrell, journalist, Pulitzerpris-vinner & designtenker, Stanford University d.school
- Torbjørn Røe-Isaksen, Kunnskapsminister
- Santeri Koivisto, lærer og gründeren bak MinecraftEdu
- Laila Bokhari, Statssekretær og eier av en jenteskole i Sultanabad, Pakistan
- Tim Aye-Hardy, grunnlegger av Myanmar Mobile Education Project, myME
- Zihad Zaman, Jaago Foundation, som driver nettskoler med Grameenphone, Telenorkonsernets selskap i Bangladesh
- Kelly Steen, fra det kanadiske oppstartsselskapet Wattpad
- Julia Firestone, Global Business Coalition for Education’s Global Education Platform
- Stefan Velja, ung innovatør fra Serbia og gullmedaljevinner, Brussels Innova 2014
Global plattform for tankeutveksling
Telenor Youth Forum er en global plattform hvor unge opinionsledere fra Asia og Europa møtes for å bygge broer på tvers av landegrenser og kulturforskjeller, gjennom innovative ideer, solidaritet og utveksling av kunnskap og tanker.
- Et av våre mål er å oppmuntre unge mennesker til å si sin mening om saker som betyr noe, som tilgang til utdanning og kunnskap for alle. Nobels Fredssenter er glad for igjen å samarbeide med Telenor Youth Forum fordi det gir en global scene til noen av de mest kreative, engasjerte og optimistiske av disse stemmene. Deltakerne får muligheten til å bli del av et globalt nettverk av flinke unge mennesker med ideer og en driv for å utvikle oss – mot fred og kunnskap for alle, sier Bente Erichsen, Direktør ved Nobels Fredssenter.
http://www.telenor.com/youthforum/
https://www.facebook.com/TelenorYouthForum
Pressekontakt:
Kristine Meek, kommunikasjonssjef i Telenor Norge.
Tlf: 918 85 405, e-post: kristine.meek@telenor.com