Ny tjeneste i kampen mot netthets
(Fornebu, 7. juni 2019) Barn og unge blir stadig utsatt for trakassering på nett. Dersom du havner i en situasjon der du blir krenket, mobbet eller opplever at nakenbilder blir spredt, er det vanskelig å vite hva man skal gjøre. Nå lanserer Telenor tjenesten Nettslett og gir deg profesjonell hjelp til å fjerne uønsket innhold fra nettet.
– Vi lever i et av verdens mest digitale samfunn og høster erfaringer på både godt og vondt. Det er et felles ansvar å sørge for at barn- og unge har det bra på nett, et ansvar vi i Telenor også tar. Derfor lanserer vi nå tjenesten Nettslett, som blir automatisk inkludert i våre abonnement for barn- og unge, sier Ric Brown, leder for Telenors mobildivisjon.
Advokater i ryggen og psykologbistand
Trakassering på nett kan ta mange former og få alvorlige konsekvenser. Enten det er sårende meldinger, trusler eller spredning av nakenbilder - digital mobbing foregår ofte i det skjulte og anonymt. Når man først havner i en slik situasjon er det viktig at man har noen å henvende seg til. Med tjenesten Nettslett får du både advokater i ryggen og psykologbistand.
– Ingen skal føle seg utrygge på nett. Likevel sier stadig flere at de blir mobbet og har erfart spredning av uønskede bilder på nett. Slik skal det ikke være og det klart at noe må gjøres. Med Nettslett får du profesjonell hjelp til å fjerne uønsket innhold fra nettet – hvis du skulle bli krenket, mobbet, misbrukt eller truet. Det gjelder både ting som blir skrevet om deg og private bilder på avveie, sier Brown.
Nettslett inkluderes uten kostnad i barn- og ungdomsabonnementene U11, U18 og Yng Goodies. Alle øvrige abonnementer kan få tilgang til Nettslett via tilleggstjenesten Sikker ID.
Vi lever i et av verdens mest digitale samfunn og høster erfaringer på både godt og vondt. Det er et felles ansvar å sørge for at barn- og unge har det bra på nett, et ansvar vi i Telenor også tar, sier Ric Brown.
Kan få alvorlige konsekvenser
Simen Kleveland er advokat i HELP og jobber til daglig med saker hvor folk enten har opplevd ID-tyveri eller fått bilder på avveie.
– Veldig mange klandrer seg selv for det som har skjedd, og opplever at det påvirker hverdagen og konsentrasjonen så mye at man ikke klarer å ha en normal hverdag. I tillegg risikerer man at det påvirker andre viktige deler av livet. Dukker uønskede bilder opp i et søk på navnet ditt, kan det få konsekvenser når du søker jobb senere, sier Kleveland.
Kleveland forteller at mange opplever å bli handlingslammet. Da kan det være godt å ha støtten du får gjennom Nettslett.
– Vi ser an situasjonen ut ifra konfliktnivået som har oppstått, og veileder i hvordan man bør gå frem. Vi har god erfaring fra familiesaker der det kan være høy temperatur og dårlig tone, sier Kleveland.
Storinnsats på nettvett
Mens Nettslett kan hjelpe deg når skaden først har skjedd, tilbyr Telenor også et forebyggende program for å unngå at nettmobbing skal skje i hele tatt. Tidligere denne måneden relanserte Telenor Nye Bruk Hue – et gratis og interaktivt undervisningsopplegg for alle elever og lærere som ønsker å bekjempe nettmobbing og øke nettvett.
– Nye Bruk Hue er et undervisningsopplegg som treffer deg midt hjertet og utsetter deg for valg vi alle skulle ønske at barn skal slippe å ta. Ved å prøve og feile i løsningen, kan man unngå å gjøre de samme feilene i sine egne liv. Vi håper å nå 300.000 elever i løpet de neste to årene. Til høsten setter vi også foreldrene på skolebenken, sier Brown.
Dette er Nettslett
- Med Nettslett får du profesjonell hjelp til å fjerne uønsket innhold fra nettet – hvis du skulle bli krenket, mobbet, misbrukt eller truet. Det gjelder både ting som blir skrevet om deg og private bilder på avveie.
- Nettslett er inkludert i barn- og ungdomsabonnementene U11, U18 og Yng Goodies
- Nettslett dekker brukeren av abonnementet. Det vil si at dersom du betaler for ditt barns abonnement, dekkes barnet av Nettslett.
Dette er Nye Bruk Hue:
- Et interaktivt undervisningsopplegg om nettvett og nettmobbing for elever fra 5. til 10.trinn.
- Er gratis og tilgjengelig for alle lærere på mellomtrinn og ungdomstrinn, og kan tas i bruk i klasserommet når læreren ønsker det.
- Nye Bruk Hue er eid og utviklet av Telenor, i samarbeid med partner Kors på halsen, som er Røde Kors sin nasjonale hjelpetelefon for alle under 18 år.
- Alle lærere kan registrere seg på www.brukhue.no og benytte seg av løsningen.
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse