For en ganske svær fyr med sceneskrekk, er det ganske skummelt.

– Jeg må bare innrømme at jeg først hatet det ... Men noe inni meg sa at det var lurt også, forteller Sindre Rudrud Kristensen som etter kun noen måneder på jobb holdt foredrag foran kollegaer med mer enn ti års erfaring.

– Det gikk veldig fint, og jeg fikk god feedback etterpå. Etter det har jeg holdt flere presentasjoner. Selv om jeg kjenner litt på stress, så har jeg alltid støtte, og jeg merker at jeg blir tryggere for hver gang, smiler Sindre.

Person i blå genser står i et moderne rom

Navn: Sindre Rudrud Kristensen

Rolle: Software Engineer (IT)

Alder: 27

Ansatt: 2023

Sindre er systemingeniør, og jobber som utvikler i et produktteam. Her vedlikeholdes og videreutvikles blant annet telenor.no og flere interne verktøy. Teamet har også ansvar over SWAP, innbytte og forsikring.

– Jeg jobber frontend, men ingen står stille i Telenor, så nå jobber jeg meg bakover i systemene for å bli fullstack, forteller Sindre som også blir utfordret til å lære bort samtidig som han lærer selv.

– Ja, jeg har faktisk fått meg en lærling som jeg har fagansvarlig for. Det er superlærerikt. Jeg har faktisk fått mer ansvar og tillit enn jeg hadde forventet, sier den unge utvikleren.

Hva skal til for å bli sett som ung i et stort selskap?

– Du må være interessert i å utvikle seg selv og andre. Lederne setter veldig pris på det, og jeg har brukt den muligheten, sier Sindre - som også legger vekt på at ikke alle må opp og frem i scenelyset.

– Det er også lov til å sitte og gjøre jobben sin og kose seg med koding. Så det er veldig fleksibelt og passer for alle, sier Sindre.

Gigantisk teknologimiljø

Før Sindre kom til Telenor, jobbet han som fullstack-utvikler i Alta. Han har erfaring med mange ulike teknologier som Vue, Nuxt, JavaScript, TypeScript og Java — men mener teknologimiljøet i Telenor ikke er kjedeligere.

– Teknologimiljøet i Telenor er jo gigantisk! Jeg jobber nå i hovedsaklig med Vue, Javascript og TypeScript. I tillegg driver jeg med Java og React og annen cutting edge-teknologi. Så vi ligger veldig langt foran slik jeg ser det, sier Sindre.

Kontinuerlig teknisk utvikling

Som utvikler er det veldig viktig for Sindre og ikke stagnere faglig.

– Vi har et veldig godt faglig miljø innenfor teknologi, så vi møtes ofte for å snakke om og utvikle oss teknisk. Jeg opplever også at det er all verdens muligheter til å prøve ut nye ting. Hvis teamet har lyst til å teste ut en idé, så får vi alltid lov til det, forteller Sindre som ikke vet helt hvordan hverdagen ser ut om noen år.

– Jeg vet at selv om jeg er ansatt som frontend-utvikler, er det ikke problem å gå til backend - eller motsatt om du vil det. I Telenor er ingenting låst, og det er egentlig ganske kult, sier Sindre.

Hvor sosialt er det på Fornebu?

– Jeg har fått mange vennekollegaer på jobb, og det gjør at jeg trives spesielt godt. Vi er en liten gjeng som klatrer hver tirsdag etter jobb.

Noen ganger går teamet ut og spiser. Sindre er blitt invitert både på julebord, sommerfest, og andre aktiviteter.  

– Det sosiale gjør at jeg skaper meg et nettverk for fremtiden. Jeg er kanskje ikke helt objektiv — men det er bra her altså! avslutter Sindre.

Bli kjent med noen av kollegaene til Sindre

Annette på Fornebu

- Først våget jeg ikke si ja

Hun er juristen som plutselig ble seksjonsleder i en IT-avdeling. Men først takket hun nei til lederrollen.

Bli kjent med Annette
Nima med briller ser i kameraet og smiler

- Vi er som en elv

Nima Daryavarsari spiser ikke ordene sine. Han elsker å si hva han tenker – og gjør det.

Bli kjent med Nima
Kristian på Fornebu

Fra Forsvaret til Telenor

Når han ikke vokter landets infrastruktur og kritiske nettverkssystemer, spiller han golf med kollegaer.

Bli kjent med Kristian