Sa nei til lederrolle – men stakk foten ut i vannet likevel

Annette Karlstad (35) begynte som jurist i Telenor for snart fem år siden. Nå er hun seksjonsleder i en IT-avdeling. Men først takket hun nei til lederrollen.

– Jeg takket nei. Jeg turte ikke. Jeg var ikke komfortabel. Jeg følte meg ikke kvalifisert og smakte på et bedragersyndrom. Kanskje er det typisk kvinne å ikke søke noe de ikke er komfortable med? undrer Annette Karlstad.

– Heldigvis ble jeg pushet litt og spurt igjen. De andre lederne ga meg troen på at jeg kunne fikse det, og til slutt hoppet jeg ut i det med begge beina, smiler Annette som i dag har en hverdag som er i konstant endring.

Annette Karlstad på Fornebu

Navn: Annette Victoria Karlstad

Rolle: Manager Product and Agile Team Coaching

Alder: 35

Ansatt i Telenor: 2019

Karlstad er jusutdannet ved Høgskolen i Lillehammer og Universitet i Bergen. Hun har jobbet med erstatningsrett for Telenor siden høsten 2019. Parallelt med denne jobben har hun tatt sertifiseringer, kurs og bygget nettverk – og ikke minst har hun vært nysgjerrig.

 – Selskapet tør å gi muligheter til folk som ikke nødvendigvis har den formelle kompetansen på plass, men som har et riktig «mindset» eller som er oppriktig interessert eller brenner for noe. Telenor har gode programmer for nye ledere og ledergrupper som tar var på hverandre. Det betyr mye, forteller Annette.

Leder inn i fremtiden

Annette har så langt fått prøve seg som seksjonsleder og leder for tre IT-team. Deretter som leder for en seksjon med coacher og teamledere.

Tverrfaglige team med tydelig mandat er en nøkkel i hvordan Telenor organiserer seg for fremtiden. De råeste utviklerne sitter tett på de beste av forretningsfolkene, i team-baserte arbeidsformer. Teamene har tillit og mandat til å bestemme sin egen vei - samtidig som de har tilgang på det beste og nyeste av teknologi.

– Vi vet nemlig at når vi setter gode fagfolk sammen for å skape ny kundeverdi, så skjer det magi. Og dette ønsker jeg å være med på!

– Vi er alle bare folk

Annette beskriver en kultur for læring og deling som betyr veldig mye for trivsel i hverdagen.

– Jeg har alltid flinke folk rundt meg som vil meg vel, og vi har psykologisk trygghet som en kjempeviktig rettesnor. Dette er noe vi jobber med hver dag for å passe på at alle har det bra på jobb, forteller Annette som selv har som sin oppgave å legge til rette for trygge, autonome team.

Hun merker at selskapet er i endring, aller mest fordi det å være i bevegelse frigjør mengder av energi.

– Det er så gøy å komme på jobb og møte engasjerte, flinke folk som er på den samme reisen. Når jeg drar fra jobb på ettermiddagen, har jeg veldig ofte en god følelse inni meg fordi jeg vet at vi har en felles plan for hvordan vi skal jobbe videre, sier Annette som har klokkertro på fellesskapet.

– Vi er alle bare folk, og vi er oss selv på jobb. Det er så fint å bli kjent med hverandre som hele mennesker, for da tror jeg nemlig at vi sammen kan flytte fjell!

Bli kjent med noen av kollegaene til Annette