I år markeres også en viktig milepæl da vi er blitt godkjent som en lærlingbedrift innen IT-utviklerfaget. Dette er en del av vår kontinuerlige innsats for å sikre fremtidig kompetanse i en bransje i rask utvikling.

En spennende mulighet for læring og vekst

Falk von Krogh, en av de nye lærlingene, forteller at han valgte Telenor på grunn av de store mulighetene for personlig og faglig vekst.

- Jeg valgte Telenor fordi det virket som en veldig spennende lærlingplass hvor jeg kan få masse muligheter for å vokse og bli bedre i det jeg liker, sier en entusiastisk lærling som er i ferd med å gjøre seg kjent på Fornebu. Han ser frem til to lærerike år der han kan bygge videre på sine ferdigheter.

Herman Bremnes er like full av forventninger.

- Jeg forventer å lære nye ting og videreutvikle meg selv både faglig og personlig, forteller han og legger til at han håper å få muligheten til å prøve og feile. Han mener at akkurat dette er en viktig del av læringsprosessen.

Verdien av faglærte: Lærlinger i fokus

I en tid når digitalisering og teknologisk utvikling skjer i et forrykende tempo, har verdien av faglærte aldri vært klarere. I likhet med mange andre store selskaper ser Telenor på lærlinger som en viktig del av strategien for å sikre relevant og oppdatert kompetanse.

Lærlingordningen er et effektivt verktøy for overføring av kritisk kunnskap, samtidig som vi tilpasser oss fremtidens arbeidskraft.

Behovet for faglærte innen IT-utvikling er et tema som flere av lærlingene trekker frem. Andreas Hurlen Kristiansen poengterer at det er et begrenset antall lærlingplasser innen IT-utvikling, og han understreker hvor viktig det er å ta inn unge lærlinger med oppdatert kompetanse.

- Det er ikke mange som jobber med faget IT-utvikling, og mange har ufullstendig eller utgått utdanning innen faget, forklarer Andreas. Dette er grunnen til at han mener at lærlinger som han selv er avgjørende for Norges fremtidige teknologiske utvikling.

Mikkel Schultze er enig og mener at faglærte er instrumentelle for at landet skal fungere ordentlig. Han ser frem til å få praktisk opplæring i nettverksarbeid og tror at «hands on arbeid» er nøkkelen til suksess.

Motiverte gutter - lærlinger i Telenor
Velkommen til våre ferskeste lærlinger: Philip Skudvig, Falk Von Krogh, Andreas Hurlen Kristiansen, Mikkel Schultze og Herman Bremnes

De unge lærlinger med råd til Telenor

Selv om de alle uttrykker stor glede over å ha fått plass som lærlinger hos Telenor, har de også noen råd tydelige råd til oss. Andreas Hurlen Kristiansen er klokkeklar:

- Selv om vi er unge ønsker jeg å bli behandlet som en kollega ved å få samme oppgaver og oppfølging som andre ansatte.

Falk von Krogh minner likevel om at lærlingene har sittet på skolebenken i mange år og at det er viktig at Telenor tar hensyn til dette når de planlegger lærlingperioden.

 - La oss få prøve og feile masse slik at vi kan lære av både seiere og feil, sier Herman Bremnes som også minner om at unge medarbeidere kan løse utfordringer på en måte som Telenor kanskje ikke selv har tenkt på.

- Vi er flinke problemløsere og har kunnskap om forskjellige ting. I team er vi kreative, og vi har kanskje også et annet perspektiv, sier den unge lærlingen.

Young Engineers vokser

De fem unge lærlingene er en del av miljøet Young Engineers i Telenor Norge som har flere lærlinger faser av sitt utdanningsløp – og fjorårets lærlinger er allerede erfarne på Fornebu.

Telenor har allerede erfart at lærlingene tilfører svært verdifull kompetanse, og flere lærlinger går rett inn i fast jobb etter bestått fagbrev.

De fem nye lærlingene har ulike bakgrunner og forventninger, men de deler alle en entusiasme for det de skal lære og bidra med. Som Herman sier det:

- Jeg synes også at flere burde få vite at det er mulig å være lærling i faget IT-utvikling og alle mulighetene som finnes i Telenor!